30+ Affinee - Extra belegen

Vorige Artikel 2 van 2
€ 4,25 (inclusief btw)

Boerderijkaas Affiné 30+ is een gethermiseerde kaas met circa 38% minder vet dan Goudse 48+ kaas. In de Krimpenerwaard, gelegen aan een klein slingerweggetje ligt boerderij ‘Dwaal ik, wacht u’. Hier staan 100 koeien gemoedelijk te grazen. Sinds jaar en dag wordt op deze boerderij kaas gemaakt.

Van oudsher heeft deze boer zich gespecialiseerd in het maken van magere boerenkaas. Dit is een vak apart aangezien het afromen van de melk tot de juiste balans van vetten een precisiewerkje is. Een stukje ambacht dus dat deze boer nog in zich heeft.

Om de dag wordt de melk van de koeien verwerkt tot kaas. Daarbij gebruikt de boer een speciaal zuursel waardoor de kaas een bijzonder smedig karakter krijgt en extra lekker is.  

Zomers grazen de koeien op de veengronden van de Krimpenerwaard (weidegang) en ’s winters staan zij in een grote doorkijkstal waarbij massage borstels de koeien verwennen. Het voer voor de koeien komt grotendeels van eigen land en wordt aangevuld met maïs en bierborstel.

Zo ontstaat melk met de juiste verhouding vet en eiwit, waarvan de lekkerste magere boerderijkaas gemaakt kan worden. Boerderijkaas Affiné ligt vervolgens 6 maanden in alle rust te rijpen op houten planken. Ze wordt zo veel mogelijk met rust gelaten zodat de optimale smaak zich kan ontwikkelen.

Resultaat een 16 kg kaas, bijzonder rijk van smaak en minder vet! ‘Extra goed voor de lijn en boeren lekker!
 

Ingrediënten:
Gethermiseerde koemelk (NL), zout, zuursel, lebstremsel, conserveermiddel: E251
Allergenen:Koemelkeiwit
Formaat:16 kg


 

Winkel

Dijkman Delicatessen
Raadhuisstraat 1A
9411 NA Beilen
0593-566478
info@dijkmandelicatessen.nl

Ijssalon - Lunchroom

De Buuf
Raadhuisstraat 4
9411NB Beilen
Whatsapp 06-10 85 58 08
0593-566478
info@dijkmandelicatessen.nl

© 2017 - 2022 Dijkman Delicatessen - De Buuf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel