Valderrama Arbequina

Vorige Artikel 2 van 8 Volgende
€ 10,11 (inclusief btw)


Arbequina olijfolie, groene appeltjes, net gemaaid gras, limoen, mango en banaan, ideaal voor salades, dressing, risotto, het glaceren van groenten en uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas en banaan. Perfect om witbrood in te dopen.

Olijfolie van Valderrama is een olie die je nergens anders terug vindt. De smaak wordt gekenmerkt door een zachtheid en subtiliteit die alle soorten gerechten met slechts een kleine hoeveelheid olijfolie tot een topniveau kan tillen. Niet voor niets gebruiken de beste chefkoks van Nederland de oliën van Valderrama om hun gerechten te laten spreken.

Maar wat maakt deze olijfolie zo uniek?

Productiesnelheid bepaalt de kwaliteit

De kwaliteit zit hem in de geavanceerde productiemethode. Het product is een verfijning van jarenlang gepassioneerd vakmanschap en innovatie. In het Spaanse Toledo heeft José Valderrama zijn familiebedrijf geperfectioneerd door gebruik te maken van een zelfontwikkelde techniek. In plaats van de olijven te plukken, maakt hij gebruik van een soort ‘schudmachines’ die over de bomen heen rijden en de olijven d.m.v. een hevig bewegend stangensysteem van hun olijven ontdoen. In zijn olijfgaard vindt je geen mannen die op de takken van de bomen slaan, de olijven in netten opvangen om vervolgens de oogst af te voeren. Dit duurt per olijfboom veel te lang. Productiesnelheid is van het uiterste belang om tot een hoogwaardige olie te geraken, waardoor een merkbaar verschil met collega olijfoliën wordt bewerkstelligd. Een olijf is een vrucht. En net als iedere vrucht bevat een olijf waardevolle anti-oxidanten en vitamines. Hoe sneller de vruchten verwerkt worden en hoe kouder de olijfolie wordt verwerkt, hoe meer van deze waardevolle stoffen terug te vinden zijn in de olijfolie op tafel of in de professionele keuken.

Niet persen, maar centrifugeren

Om Valderrama olijfolie te maken, worden de olijven niet geperst. Bij Valderrama worden de vruchten supersnel gecentrifugeerd zodat water, olie en pulp van elkaar worden gescheiden. Vooral het elimineren van pulp in de vroege fase van het proces zorgt ervoor dat deze olijfolie zijn pure, zachte en aromatische karakter krijgt. De schillen, pitten bevatten een hoog tanninegehalte die een bittere, ruwe smaak afgeeft. Door deze stof in een vroeg stadium buitenspel te zetten, komt de ware smaak naar voren. Dit zorgt voor een olijfolie die zo fantastisch is, dat je nooit meer anders wil. 

Winkel

Dijkman Delicatessen
Raadhuisstraat 1A
9411 NA Beilen
0593-566478
info@dijkmandelicatessen.nl

Ijssalon - Lunchroom

De Buuf
Raadhuisstraat 4
9411NB Beilen
Whatsapp 06-10 85 58 08
0593-566478
info@dijkmandelicatessen.nl

© 2017 - 2021 Dijkman Delicatessen - De Buuf | sitemap | rss